DANİMARKANUÇE

Alternativet: Erdoğan’a akan paraları hemen durdurun!

Danimarka parlementosunda temsil edilen Alternativet partisi: En kısa zaman içinde Erdoğan’a yapılan para akışının hemen durdurulması gerektiğini söyledi.

Politiken gazetesine demeç veren Alternativet partisi milletvekili Rasmus Nordqvist; Danimarka’nın uluslararası sözleşmeleri ve insan haklarına dair politikaları desteklemesi gerektiğini, buna karşılık Erdoğan’nın daha fazla güce sahip olma çabalarına da karşı gelmesi gerektiğini söyledi.

 

Devamı danimarkaca:

Alternativet: Vi må stoppe pengestrømmen til Erdogan hurtigst muligt
Danmark bør støtte op om en politik, som sikrer de internationale konventioner og menneskerettighederne – ikke Erdogans magtbeføjelser.

Flygtningeaftalen, som EU indgik med Tyrkiet sidste år, fyldte i sidste uge ét år. Det er ét år for meget, og Danmark bør stoppe sin støtte til aftalen hurtigst muligt.

Mens Erdogan nægter danskere med kurdisk baggrund indrejse i Tyrkiet, forsøger at øge sine magtbeføjelser som præsident og anklager sine kritikere for at være fascister og terrorister, sender vi i EU milliardvis af euro afsted til ham, så han kan tage sig pænt af de flygtninge, vi ikke selv magter at finde en god løsning for.

Det lyder måske lidt skarpt skåret, men er i store træk den virkelighed, vi har skabt med flygtningeaftalen, som EU indgik med Tyrkiet sidste år. Aftalen, som sender flygtninge retur fra Europa til Tyrkiet, var de europæiske lederes desperate forsøg på at håndtere de mange mennesker, der flygtede til Grækenland fra Tyrkiet.

Men da aftalen først var i hus, var det, som om vi i Europa sagde ’ude af øje, ude af sind’, glædede os over de færre flygtninge på vores side af havet og valgte at ignorere det faktum, at Tyrkiet langtfra er et sikkert sted for de mere end to millioner flygtninge, der lige nu befinder sig dér.

Udlændingeminister Inger Støjberg (V) har selv fastslået ved flere lejligheder, at Tyrkiet ikke er et sikkert tredjeland, og det er dokumenteret, at de jævnligt bryder menneskerettighederne.

Vi kan være så meget bedre end det, vi viser lige nu – både i Danmark og EU
Rasmus Nordqvist

Derudover har Erdogan ikke tilsluttet sig flygtningekonventionen, når det gælder ikke-europæiske flygtninge, og han ser stort på reglen om, at flygtningene ikke må tvangsudsendes til lande som Syrien, Irak og Afghanistan, hvor der er risiko for tortur og forfølgelse. Aftalen er derfor i sig selv dybt kritisabel, fordi vi slet ikke kan garantere for flygtningenes sikkerhed.

Samtidig spænder aftalen med Erdogan kraftigt ben for, at de europæiske ledere kan fordømme Tyrkiets stærkt udemokratiske udvikling, fordi de er bange for, at Erdogan dropper aftalen.

Så vil vi nemlig være tilbage, hvor vi startede: Med ansvaret for alle de mennesker, der flygter over havet til Grækenland. Det ønsker de europæiske ledere ikke, og derfor er den – ellers retmæssige – kritik af Erdogan stort set ikkeeksisterende.

Det er på tide, at vi giver os selv et ordentligt spark bagi. Vi kan være så meget bedre end det, vi viser lige nu – både i Danmark og EU. Det ville klæde os at åbne øjnene for de massive krænkelser, vi er med til at støtte med Tyrkiet-aftalen.

Og det ville klæde os at tage ansvar for at lave en langt mere sammenhængende asyl- og flygtningepolitik. En politik, der sikrer flygtninges ret til beskyttelse, en fælles modtagelse og en hensigtsmæssig fordeling blandt EU’s medlemslande samt en effektiv hjemsendelse af de mennesker, der ikke har krav på beskyttelse.

En politik, som sikrer de internationale konventioner og menneskerettighederne. Det – og ikke Erdogans magtbeføjelser – bør Danmark støtte op om.

/Politiken gazetesi

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.