DANİMARKANUÇE

Enhedsliste’den HDP’ye destek

Danimarka parlementosunun Enhedliste vekilleri Selahattin Demirtaş ve diğer 11 vekilin ‘yargılandığı’ mahkemeye gözlemci olarak katılmak için Türkiye’ye gidiyorlar.

Devamı danimarkaca:

Enhedslisten MF’er tager til Tyrkiet for at overvåge retsagene mod HDP s medformand Selahattin Demirtaş og partiets 11 andre folketingsmedlemer.
I dag tager Enhedslistens folketingsmedlemJakob Sølvhøj sammen med Enhedslistens kommunalbestyrelsesmedlem i Brøndby Steen Andersen til Ankara for at overvære et retsmøde, hvor den pro-kurdiske parti HDPs formænd, Selahattin Demirtas, vil være under anklage.

Jakob Sølvhøj skrev følgende på sin facebook-side; “Siden sommeren 2016 er undertrykkelsen og forfølgelsen af de demokratiske kræfter i Tyrkiet taget til. Mere end 100.000 offentligt ansatte er blevet fyret, og titusindvis af mennesker er blevet arresteret. Blandt de arresterede er der et stort antal HDP partimedlemmer og 12 folketingsmedlemmer af det tyrkiske parlament. De har fået ophævet deres parlamentariske immunitet”.

“Vi er nået dertil, hvor forsvar for ytringsfrihed og demokratiske rettigheder betragtes som en forbrydelse af de tyrkiske magthavere. Derfor må den danske og de øvrige europæiske regeringer ændre deres politiske kurs overfor Tyrkiet og insistere på, at den tyrkiske regerings overgreb mod den politiske opposition omgående standses og de politiske fanger løslades. De demokratiske kræfter i Tyrkiet må ikke lades i stikken. De har krav på vores aktive støtte og solidaritet.”

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Göz Atın
Kapalı