DANİMARKANUÇE

Den europæiske venstrefløj er i Amed

Avrupa Sol Parti temsilcileri Amed’te

Repræsentanter fra Enhedslisten har deltaget i konference for den europæiske venstrefløj i den kurdiske by Amed/Diyarbakir i det østlige Tyrkiet.

I 81 dage har den gamle bydel været under belejring af militæret. Civile er fanget uden adgang til mad, medicin og lægehjælp. Mødre fra bydel har indledt sultestrejke fordi de i flere uger ikke har kunne få udleveret ligene af deres dræbte børn fra bydelen.

Konferencen afsluttes med at gå til indgangen til den belejrede bydel og kræve at der blev åbnet en humanitær korridor for de civile. Konferencedeltagerne blev fulgt på vej af kampklædt politi med maskingeværer og kæmpe store vandkanoner og flere gange forsøgt stoppet. 

Situationen i de kurdiske områder af Tyrkiet er forfærdelig. Omkring 100.000 civile er blevet jaget på flugt fra deres hjem. Flere hundrede civile er blevet dræbt. Journalister beskydes af militæret og folkevalgte borgmestre sættes i fængsel.

Det pro-kurdiske og venstreorienterede HDP-parti kæmper for en fredelig løsning på det kurdiske spørgsmål i Tyrkiet, men undertrykkes og fængsles. De fortjener vores støtte.

/ Nikolaj Villumsen

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.