İNSAN HAKLARINUÇETÜRKİYE

BM: Türkiye; ölüm, işkence ve zorla tehcir uygulamakta

Birleşmiş Milletler, Türkiye de ölüm ve işkence gibi insan hakları ihlallerini yeni bir raporla kamuoyuna açıkladı. Rapora göre hükümetin emirlerinde kaynaklanan eylemlerden dolayı en az 2000 kişi öldürülürken, bir çok bilge ve şehir yerle bir edildi.

Devamı danimarkaca:

Tyrkiet står bag alvorlige overtrædelser af menneskerettighederne i det sydøstlige Tyrkiet fra 2015 til 2016. Det skriver FN i en ny rapport.
Blandt bruddene er drab og brug af tortur de seneste 18 måneder.
Ifølge FN er op mod 2000 dræbt og flere kvarterer jævnet med jorden i operationer udført på ordre fra den tyrkiske regering.
Rapporten dokumenterer samtidig, at op mod 500.000 personer, heraf størstedelen kurdere, er blevet tvangsflyttet.

Tyrkiet bestrider rapportens sandfærdighed og har forbudt FN’s efterforskere at komme ind i Tyrkiet.
FN’s højkommissær for menneskerettigheder, Zeid Ra’ad Al Hussein, er særligt bekymret over, at Tyrkiet ikke har iværksat nogen troværdig undersøgelse af de hundredvis af ulovlige drab.
– Det ser ud til, at ikke en eneste mistænkt gerningsmand er blevet anholdt og ikke et eneste individ retsforfulgt, siger han.
En uafhængig efterforskning er altafgørende, understreger Zeid Ra’ad Al Hussein.
Næsten 800 af de dræbte var medlemmer af de tyrkiske regeringsstyrker. Et ukendt antal af de resterende 1200 har muligvis været indblandet i voldelige eller ikkevoldelige handlinger mod staten, står der i FN-rapporten.
/ritzau/Reuters

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.