DANİMARKANUÇE

Geç olmadan, savaşı durdurun!

Danimarka Kürt dernekleri konfederasyonu, Danimarka meclisi dışişleri komisyonunu harekete geçirmek için bir mail kampanyası başlattı.

Başta Cizre, Silopi, Sur ve Nusaybin olmak üzere bir çok şehre tanklar eşliğinde sivillere yapılan saldırıları durdurmak için Danimarka ve Avrupa Birliğinin hareket geçmesi gerektiğini bildiren konfederasyon yetkilileri, halkından bu mail kampanyasına katılmasının önemini vurguladılar.

 

Mail kampanyasına dair bilgi (danimarkaca):

Situationen i kurdiske byer i Tyrkiet er nået et stadie, hvor hundredevis civile har mistet livet, imens resten af landet er på vej til en blodig borgerkrig. Som Sammenslutning af Kurdiske Organisationer i Danmark, FEYKURD opfordrer vi derfor alle til at sende følgende appelbrev til dansk udenrigsminister Kristian Jensen og medlemmerne af Det Udenrigspolitiske Nævn per mail for at få dem til at handle og presse tyrkisk regering til at stoppe angrebet mod kurdiske folk samt genoptage den meget skadet fredsproces.
Du bedes kopiere følgende tekst over din mail og sende brevet til følgende mailadresser fra din egen privat mail.
Husk at underskrive brevet med navn, efternavn, by og dato

Send din mail til følgende folketingsmedlemmer:
stm@stm.dk; udenrigsministeren@um.dk; mette.bock@ft.dk; jakob.ellemann-jensen@ft.dk vkams@ft.dk; dfsesp@ft.dk;nikolaj.villumsen@ft.dk; zenia.stampe@ft.dk;holger.nielsen@ft.dk; mette.gjerskov@ft.dk; naser.khader@ft.dk; martin.lidegaard@ft.dk; michael.aastrup@ft.dk; dfanbf@ft.dk; marcus.knuth@ft.dk; helle.thorning-schmidt@ft.dk; morten.ostergaard@ft.dk; nick.haekkerup@ft.dk; rasmus.nordqvist@ft.dk; marie.krarup@ft.dk; dfamgn@ft.dk; anders.samuelsen@ft.dk; martin.henriksen@ft.dk; kenneth.kristensen.berth@ft.dk; kristian.lorentzen@ft.dk; henrik.kristensen@ft.dk; aaja.larsen@ft.dk

Tekst til emne feltet: Det kurdiske folk er under angreb og der er derfor brug for din indsats!
Kære Udenrigsminister og medlemmerne af Det Udenrigspolitiske Nævn!

Allerførst tak for jeres arbejde og engagement. Jeg finder udviklingen i Tyrkiet meget foruroligende. Idet det kurdiske folk er under angreb og der er derfor brug for din indsats!

Den tyrkiske stats militære operationer, hvor store kurdiske områder lukkes ned med udgangsforbud i dagevis ligner efterhånden mere organiseret statsterrorisme end noget andet. Et sted mellem 100 – 200 kurdiske civile, heriblandt børn og gravide kvinder, vurderes omkommet siden staten påbegyndte det, der hævdes at være en ”krig mod PKK”, i slutningen af juli. Tirsdag d. 22. december har i løbet af dagen 10 civile mistet livet. Civiletab er desværre blevet en daglig dag. Det socialistiske og prokurdiske parti, HDP, som sidder i det tyrkiske parlament, beretter for eks. d 20.12.15 at ”Ayşe Buruntekin, mor til 9, blev skudt mens hun stod på taget af sit hus”. Menneskerettighedsorganisationen, IHD når frem til nogle skræmmende store samlede tal for hele året frem til den 5. december. Ifølge IHD er tyrkisk militærs fremgangsmåde et brud både på den tyrkiske forfatning, den Europæiske Menneskerettighedskonvention og eksisterende love. Siden den 5.december er situationen kun blevet værre. Omkring 200.000 skulle angiveligt være flygtet fra deres hjem – hvis det stadig kan beboes – og er nu internt fordrevne i Tyrkiet.

Journalister, borgmestre og andre politikere fængsles for ytringer, som staten opfatter som truende. Af samme grund adskilles mænd og kvinder fra deres familier. Folk i Tyrkiet forhindres i at udøve deres globalt accepterede demokratiske rettigheder og retssikkerheden er væk – hvis den nogensinde har eksisteret. Mange mener, at den eneste, der måske kunne få tingene til at køle ned er den fængslede kurdiske leder Abdullah Öcalan, men ham har staten holdt i isolationsfængsel siden april – uden nogen internationale protester i øvrigt.

Konflikten kan ikke på nogen måde vurderes isoleret fra den moderne tyrkiske republiks undertrykkelse af kurderne, som begyndte allerede under Kemal Atatürk, og den efterfølgende langvarige kurdiske lidelseshistorie. Også tyrkere, armenere og andre har lidt under konflikterne, men den nuværende tyrkiske regerings uforsonlighed og fjendtlighed er en katastrofe for Tyrkiet.

Statens – og alle staters – vigtigste opgave er at sørge for ro og orden gennem et velfungerende juridisk system, som sørger for offentlig justits, balanceret mellem retfærdighed og barmhjertighed. “Den Tredje Internationale Konference om EU, Tyrkiet og kurdere” – 2006 i EU parlamentet – havde som motto: “Det er tid til justits, dialog og en løsning”. – Behovet for justits, dialog og en løsning er – om muligt – endnu større i dag. På denne baggrund opfordrer jeg indtrængende Folketinget til:

1: At gøre alle politisk mulige tiltag, der kan fremme justits, fred, forsoning og frihed i Tyrkiet, særligt i de kurdiske områder – herunder den bydende nødvendige konfrontation med Tyrkiet. Intet mindre end en klar fordømmelse af ovennævnte militære operationer i civile områder er nødvendigt, men det er kun begyndelsen. Herefter må følge det lange seje træk.

2: At gøre alle anstrengelser for at få en permanent kontakt etableret med myndighederne i Rojava, med henblik på en form for assistance og partnerskab. Den tyrkiske regerings uretfærdige og hjerteløse politik overfor Rojava har forårsaget de syriske kurdere (og de andre folk i Rojava) mange kampe og mange lidelser.

Verdens øjne hviler ikke på Tyrkiet i disse dage, til dels fordi de tyrkiske myndigheder gør det svært eller umuligt for udenlandske journalister at komme ind i konfliktzonerne, men jeg beder Folketinget tage sagen op hurtigt.

Baggrunden for denne appel kan læses i detaljer i følgende dokumenter
*en rapport udarbejdet af Kurdistan National Kongres i Bruxelles
http://www.kongrakurdistan.net/en/about-the-war-against-the-kurds-in-turkey/

*en informationsmappe, der er udarbejdet af det prokurdiske parti HDP
https://hdpenglish.files.wordpress.com/2015/09/information-file-on-crisis-in-turkey-en.pdf

*en artikel, udarbejdet af dansk aktivist Heine Strømdahl https://drive.google.com/file/d/0B4hjJTbOj_agNUtxQlpibnlXRUE/view

På forhånd tak

Med venlig hilsen
Navn -Efternavn Dato og By

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Göz Atın
Kapalı