İki amcaoğlu, Sosyalist Halk Partisi adayı Serdal Benli ile Sol Birlik Partisi adayı İbrahim Benli emin adımlarla Danimarka meclisine doğru.
5 haziran çarşamba günü yapılacak meclis seçimlerine katılan Serdal ve İbrahim, vekil olarak seçileceklerine kesin olarak değerlendirilmekte.
Kusca.com olarak her iki adaya şimdiden başarılar dileriz.
Haberin devamı danimarca:
Et nyt fætterpar med kurdiske rødder stiler mod Folketinget. Fætrene Benli fra SF og Enhedslisten er vokset op med masser af politisk snak over middagsbordet.
Serdal Benli, der efterfølger Holger K. Nielsen som spidskandidat for SF i Gladsaxe Kommune og Omegn, står til at blive valgt ind, og ifølge nye målinger får han følgeskab af sin fætter Ibrahim Benli.
Serdal er 40 år, fuldmægtig i Udlændingestyrelsen og viceborgmester i Gladsaxe for Socialistisk Folkeparti.
Ibrahim er 39-årige Ibrahim Benli, der stiller op for Enhedslisten i Københavns Omegns Storkreds, er projektleder i Holbæk kommune, hvor han arbejder med flygtninge. Derudover er han medlem af kommunalbestyrelsen i Herlev Kommune.
I de seneste meningsmålinger, som Megafon har udført for TV 2 Regionerne, TV 2 og Politiken, står Enhedslisten nemlig til markant fremgang i Københavns Omegn. Enhedslisten går fra 8,2 procent til 11,5 procent, ifølge målingerne. Hvis det resultat holder, bliver fætrene kollegaer på Christiansborg, og det jubler de over.
– Det ville være dejligt, så er der nye fætre i dansk politik, men denne gang på venstrefløjen. Det synes jeg, ville være en berigelse i dansk politik, siger Serdal Benli.
Succesfuld integration
Mens Serdal Benli kom til Danmark fra Tyrkiet som ni-årig og begyndte på Bagsværd Skole, kom Ibrahim Benli først hertil, da han var 22 år. De er begge vokset op i hjem, hvor der blev diskuteret politik over aftensmaden.
– Vi er begge opdraget med nogle værdier, der gør, at vi er optaget af politik. Vi er en familie, hvor politik altid har fyldt meget. Vi er kurdere, og kursdiske spørgsmål har været diskuteret i alle de år, jeg kan huske, fortæller Ibrahim Benli.
Siden 2009 har Serdal Benli siddet i byrådet i Gladsaxe, og han mener, at fætrenes politiske arbejde vidner om vellykket integration.
– Det er et smukt eksempel på, at minoriteterne i Danmark har taget demokratiet og det politiske system til sig og engagerer sig i forskellige partier, siger han.
Fordel at være familie
I løbet af valgkampen har de to fætre mødt hinanden til vælgermøder, hvor de har skullet forsvare hver deres partis politik. Men ingen af fætrene forudser, at bølgerne vil gå højt til kommende familiemiddage, selvom de på Christiansborg skal forhandle politik for to forskellige partier.
– Jeg kan ikke se, at der er nogle ulemper ved, at vi er fætre. Vi er jo begge topprofessionelle og repræsenterer vores eget parti og de vælgere, der har stemt på os, fastslår Serdal Benli. Det synspunkt bakker Ibrahim Benli op om.
– Når vi nu sidder til paneldebatter, er vi to professionelle politikere, der ikke er enige om alting. Blandt andet er vi ikke enige om ghettopakken, og det er vi ikke bange for at sige. Vi driller ikke hinanden, men det er en politisk diskussion, vi skal tage, siger han.
Ifølge Ibrahim Benli er familierelationen udelukkende fordelagtig.
– Min fætter og jeg supplerer hinanden ret godt. SF og Enhedslisten kan samarbejde omkring meget, og vi kender også hinanden godt i forvejen. Vi kan støtte hinanden, fordi vi kender hinanden så godt, og i det øjeblik du har fået etableret en menneskelig kontakt, er der også et bedre grundlag for samarbejde, siger Ibrahim Benli.
/www.a4nu.dk